Volt pofánk rákérdezni - Élet a Bácsörcser után, avagy a 102 - Es Hadosztályba besorozva

A 102-Es Hadosztály egy viszonylag friss formáció, annak ellenére, hogy a zenekartagok többsége már kipróbálta magát itt-ott. A két gitáros a Bácsörcser zenekart erősítette, míg az énekes az a Pango Alkesz soraiban kezdte meg szárnypróbálgatásait. A gitárossal Nagy Zsoltival beszélgettünk a zenekar jelenét és jövőjét illetően, meg még szóba került a 36 órás fesztivál, ha már játszanak is ott...

Kolera: Úgy tudom, hogy a 102-es Hadosztály egy teljesen új formáció. A facebook oldalatokat leszámítva nem is nagyon lehet rólatok semmit találni az interneten. Bemutatnád nekünk a zenekart?

Nagy Zsolti :
Szia,sziasztok! Valóban igaz, hogy egy új formáció, vagyis mondhatnám hogy igaz is meg nem is... Jelenlegi felállás az úgy néz ki, hogy Buczkó János „ének” (Pango Alkesz-ből ismerhetitek), Müller Gyuri dob, Lázár Tibi basszus és szerény személyem Dr Nagy Zsolt a gitáros. :)

Kolera: Annyit azért tudok rólatok (az okos emberek megsúgták :D), hogy Ti a Bácsörcser utódzenekara vagytok. Annak a bandának utána tudtam rendesebben nézni. Hogy hogy nem ezen a néven folytattátok a zenélést? Nem lett volna, ez így célszerűbb? Tudom, hogy a zenekarnak a dobosotok tragikus halála vetett véget, de nincs is esély arra, hogy a Bácsörcser valaha is összeálljon?

Nagy Zsolti:
Igen, valóban ketten a Tibivel a Bácsörcser vonalait erősítettük. Ez az új felállás egy teljesen más formáció és mivel csak a zenekar fele maradt meg a Bácsörcserből, így más névvel folytattuk. Sajnos szenyor Lakatos Bélánk (volt énekes) nem nagyon kíván részt venni a zenekar életében, ezért az eredeti felállással nem fogtok találkozni, de az is elképzelhető, hogy a 36-oson feltűnik 1-2 szám erejéig a nosztalgia kedvéért....


                           
Kolera: Hogy alakult a zenei életetek a zenekar után? Születtek új formációk, vagy a 102-es Hadosztály született meg? Hogyan született ez a felállás?

Nagy Zsolti:
Peti halála után kb egy évig semmit sem csináltunk, majd kitaláltuk, hogy Újpesten csinálunk egy saját próbatermet, ekkor tűnt fel a színen Gyurma. Ekkor még csak 3-an zajolgattunk a teremben, majd Biri Sanyi (Shitpump dobosa) elkezdett lejárogatni hozzánk „énekelgetni”. Tulajdonképpen az ő ötlete volt a Bácsörcser újraélesztése. Egy buli alkalmával bemutatta nekünk "Mindenki Kedvenc Jánosát", azzal a céllal, hogy szerény személye legyen az új dalospacsirtánk. :) Az első néhány próba egymás megismeréséről szólt, tehát csak bebaszni jártunk le (ez Jánosunknak mai napig tart). :)


Kolera: Játszotok is az új formációval Bácsörcser dalokat? Hogy álltok a dalokkal, hány új nótátok született az elmúlt időszakban?

Nagy Zsolti:
Egyelőre szinte csak a régi dalokat játszuk, 1-2 feldolgozással és egyetlen új számmal kiegészülve.

Kolera: Te írod a dalokat, meg a szövegeket is, vagy közösen írjátok dalokat a többi taggal?

Nagy Zsolti:
A régi dalok szövegei Peti fejéből pattantak ki, a zenei alapokat pedig közösen csináltuk. Jelenleg még nincsenek új számaink. Többnyire a munka miatt ritkábban tudunk próbálni és az összeszokás sokáig tartott (főleg a Jánossal :D ), nem volt időnk a produktívabb munkára.

Kolera: Mikorra várható lemez, demo tőletek? Mik a tervek összességében?

Nagy Zsolti:
Nem igazán tervezünk nagyon előre, élvezzük, amit csinálunk. Megpróbálunk most a fellépésekre koncentrálni és ha nem dobálnak le minket (:D) és úgy látjuk, hogy a közönségnek is tetszik amit zajolunk, akkor később bármi is lehet....



                         
Kolera: Mely zenekarok hatottak rád leginkább? Mármint annyira, hogy hatására gitárt fogtál és zenekart alapítottál... A mostani bandák között van olyan, ami tetszik?

Nagy Zsolti:
Engem már általános iskolában megfertőzött a rockzene, mert faterom is nagy Ac/dc, Motörhead, Iron Maiden rajongó (mai napig :D ), így mást nem is nagyon hallottam otthon, se a kocsiban utazva! :) A „friss” feltörekvő zenekarokat nem követem nagy figyelemmel, hátrányomként említeném, hogy nem szeretek az új felé nyitni, de a jelenleg is felkapott régebbi zenekarok közül hallgatok pl. Ploitedet, Picsát, Secturát, Casualties-t. És persze DTG-t és Shitpumpot. :)

Kolera: Gondolom elég sokat lógtok a haverokkal, járkáltok a bulikra is, így fel merem neked tenni azt a kérdést, hogy milyenek a mai punkok? Szerinted milyen most a punk színtér?

Nagy Zsolti:
A mai, fiatalabb punk közösség ugyanolyan, mint amilyenek mi voltunk az ő korukban. Mi már kinőttünk a kocsmák, klubok előtti részeg fetrengésből (kivéve Jani :D), de egy pillanatig se nézzük az ilyen tevékenységet folytató fiatalokat ferde szemmel, csak előkerülnek a kamerás mobilok. Persze, nem tagadom, néha nálunk is "beficcen" 1-1 durvább "bebaszcsizás". Nem ítélem el őket a viselkedésükért, hisz úgyis benő a fejük lágya előbb, de inkább utóbb (ismét csak Jánossal példálóznék). Fasza dolognak tartom, hogy egy pár éves kihagyás után ismét kicsit fellendítették ezt a szubkultúrát. Értem ez alatt, hogy több buli kerül megszervezésre, és nagyobb neveket is meg mernek hívni a szervezők, a punkok nagy örömére. Remélem ez így is marad jó sokáig. :)

Kolera: Meddig lehet elmenni a Hadosztállyal? Feszegettek valamiféle határokat?

Nagy Zsolti:
Rövidtávú céljaink közt szerepel fellépni a "Rock Am' Ringen", már folynak a tárgyalások az Iron Maiden-nel, hogy elvállalják-e az előzenekari szerepet... :D :D :D


                         
Kolera: Térjünk is rá a 36 órás fesztiválra. Ez ugye már a harmadik ilyen buli lesz. Játszottatok már valamelyiken valamilyen formációval, vagy közönségként vettetek részt? Mi a véleményed a buliról?

Nagy Zsolti:
Ennek a formációnak idén a 36-oson lesz az első koncertje, mi eddig közönségként vettünk részt, de Jani a Pango-val tavaly előtt már fellépett. Itt említeném meg, hogy mivel jelenlegi dobosunk, Gyurma külföldön tartózkodik, Sikari Gábor, a DTG dobosa ugrik be helyette. Sika úrnak itt is szeretnénk megköszönni a segítségét! Nagyon jó ötletnek tartom ezt a fesztivált és le a kalappal Jóri Feri előtt, hogy harmadjára is bele mer vágni! Tavaly és tavaly előtt is nagyon jó buli volt.

Kolera: Most hogy kerültetek a fellépők közé?

Nagy Zsolti:
Kedves Jánosunk decemberbe mindenki tudta nélkül elintézte, hogy fel tudjunk lépni. Azóta a próbák nem a bebaszásról szólnak.... Bár lehet a koncert elején a közönség figyelmét is felhívjuk rá, hogy nyílt próbáról van szó. :)

Kolera: A fesztivált leszámítva hol találkozhatunk még veletek?

Nagy Zsolti:
Egyelőre ez az egy fellépés van, amit lefikszáltunk', de előzetes egyeztetés után szívesen osztogatunk autogramokat a próbateremben,vagy valamilyen kocsmában egy kisfröccsért cserébe.

Kolera: Üzentek valamit az olvasóknak?


Nagy Zsolti: 2014.02.15 4:00 Ébresztő!!!!!!!!! 

Kolera: Köszönjük az interjút, és további sok sikert kívánunk nektek!
(chelios)

102- Es Hadosztály facebook

Nincsenek megjegyzések: