FORRADALMINAPUNK - Dürer Kisterem 2014.X.23.2014.10.23. Budapest DÜRER KERT (kisterem):
Fellépők:
Kretens - https://www.facebook.com/kretens
Hisztéria - https://www.facebook.com/pages/Hisztéria/123875794339461
C.A.F.B. - https://www.facebook.com/CxAxFxB
tHE sNOBS - https://www.facebook.com/tHEsNOBS
The D.I.Y. - https://www.facebook.com/thediy
Gumicsizma - https://www.facebook.com/pages/Gumicsizma-Punk-Zenekar/189372621074111

Forradalminapunk koncertlemezbemutató!
Elővételes jegy a helyszínen szeptembertől.
(Dürer kisterem limitált jegyeladás)
Másnap munkaszüneti nap
Belépő:1300.-
Elővételben:900.-
Picsa koncertről 23h után:500.-


Amit tudni illik az itt fellépő zenekarokról, csak hogy lássátok Magyarország, régebbi zenekarairól van itt szó! 
NEM SZARRAL GURÍTANAK, NA!:
Kretens:
A társulatot 1981-ben alakította négy tizenéves srác és hamar kultzenekarrá váltak a punk színtéren. Persze hamar felfigyelt az ébredező szubkultúrára az Állambiztonság is. Egy 1988-as irat szerint operatív szempontból fontosnak tartották többek a Kretenst is. Egyre sűrűsödtek a „technikai okok” miatt elmaradt koncertek. Egyszer egy Bercsényi Klubban tartandó Kretens koncert elmaradása után a feldühödött több száz fős tömeg a Váci utcán vonult végig tüntetve a turisták és persze a rendőrség legnagyobb megdöbbenésére.
1983 a fordulat éve volt két szempontból is. Ekkor járt itt egy francia forgatócsoport, akik a magyar punkot dokumentálták, persze az akkori törvények szerint illegálisan. Nem csak a filmben, de a forgatócsoport visszatérése után kiadott „Világ lázadói harcra fel!” kislemez-válogatáson is szerepelt a Kretens. Ugyanebben az évben szánta el magát komolyabb cselekvésre az Állambiztonság. Hemü rendőrségi figyelmeztetést, Max megrovást kapott nagy nyilvánosság előtt elkövetett államellenes izgatás miatt. Az erős kéz hamar gyengült.
1985 körül hirtelen olyan szinten csökkent a nyomás, hogy a Kretens a Pecsában játszhatott 1500-2000 ember előtt többször is. Sőt, még egy NSZK-beli rövid turnét is engedélyeztek a zenekarnak, amelyet hatalmas sikerrel csináltak végig. Emellett egy jugoszláviai fesztiválra is kiválasztották a Kretenst sok hazai együttes közül.
A New York Times is foglalkozott a kelet-európai punk mozgalommal, így a Kretens-szel is, címlapon hozva Hemü fotóját. Ahogy enyhült a levegő, szaporodtak a koncertek. Együtt koncerteztek Harry Rollins-sal, a UK. Subs-szal és más külföldi zenekarokkal.
Az ekkor induló Fekete Yuk egyik alapzenekara lett a Kretens. A rendszerváltás hajnalán itt jelent meg „Ez még itt nem Amerika”, majd második, cím nélküli kazettájuk. A sikerek ellenére a több mint 10 éves működés után a zenekar feloszlott. Közben bekövetkezett Bozsó Bandi tragikus halála, ezért amikor úgy gondolták, hogy mégis zenélni kéne, Giret Gáborral (Gijo) léptek színpadra 1997-ben a Wigwamban, hatalmas bulit és teltházat produkálva. Az ország minden részéről jöttek a régi és az új punk arcok, hogy élőben láthassák a legendát.
Ezután ismét szünet, majd hirtelen felindulásból 2000-ben Gödöllőn egy újabb buli. 2006-ban a zenekar 25 éves fennállása alkalmából újra összeálltak, és a WigWam-ban tartottak egy sikeres koncertet. Ennek alkalmából kiadták első CD-jüket. A lemez 30 track-et tartalmaz. A lemez nagy része az 1997-es WigWam koncert anyagát tartalmazza, 7 dal pedig a zenekar korábbi időszakából, az 1980-as évekből származó, sosem rögzített dalok új stúdiófelvételei.
2006 őszén a csepeli Freeport-ban újabb Punk fesztivál (Sikátor, Elit Osztag, CPg).
A 2007 nyarán megrendezett komáromi punk-fesztivált követően az együttes két gitárosa, Hrutka Róbert és Giret Gábor szakmai elfoglaltságaik miatt úgy döntöttek, hogy nem kívánnak tovább részt venni a zenekar működésében.
2008-ban a zenekar a két eredeti tag mellett (Hemü és Max) két új gitárossal, Doba Dániellel (Dandy) és Mészáros Péterrel (Tostaky) újra próbálni kezdett.
2009-ben Tostaky elhagyja a bandát és Lencsés Balázs (SOKOL 403, MÁK) lépett a helyére.
2010-ben Balázs is távozik és új gitáros csatlakozik a meglévô három taghoz Kovács-Moletz Gábor személyében. És a történet nem ért véget...

Hisztéria:
A Hisztéria, az 1990-es évek egyik ismert magyar punk rock zenekara volt. Legnagyobb sikereit az évtized közepe táján érte el, az akkori punkhullám hasonló előadóival együtt, mint az Üveges Csirkeszemek, Prosectura, C.A.F.B., Hétköznapi Csalódások. A Hisztéria 1998-ban feloszlott és 2006-ig hivatalosan nem működött. Az új felállású formáció 2006-ban alakult meg az eredeti énekes, Pataki Antal (Toncsi) vezetésével. 1988-ban Pataki Antal és Törőcsik Attila megalapították a zenekart Tonatt néven, majd hónapokkal később a csapat felvette a Hisztéria nevet. Az együttes 1991-ben rögzítette és szerzői kiadásban megjelentette Támadni kell című debütáló albumát. Ennek terjesztését 1992-ben átvette a közkedvelt magyar rock énekes, Nagy Feró cége, a Nagy Feró Produkció.
A következő Hisztéria lemez, a Kár az életért még 1992-ben kiadásra került. A sikerek és országos ismertség új lemezszerződést hozott a csapatnak 1993-ban, a Trottel records segítségével. A Ne fogd be a szád! hamarosan kiadásra került, a Trottel zenekar által működtetett kiadó gondozásában, akik olyan, később a magyar alternatív és punk zene meghatározó művészeinek kiadványait is forgalmazták, mint a Leukémia, C.A.F.B., Korai Öröm, Macskanadrág, Anima Sound System vagy a Prosectura. 1995-ben jelent meg a Game Over című nagylemez.
Az 1996-os X-Phobya című nagylemezt a Hisztéria új felállásban rögzítette, és országos turnén mutatta be a közönségnek. Az új anyag és a sikeres koncertek ellenére a Hisztéria 1998-ban feloszlott és egészen 2006-ig nem tért vissza a magyar zenei életbe.
2010-ben az új stúdióalbumot teljesen friss felállással rögzítette a Hisztéria. A lemez Modern káosz címmel került forgalomba. Majd 2012-ben kiadták az Evolúció Revolúció című lemezt.

tHE sNOBS:
Mint ahogy Rupaszov Tamás barátunk a Trottel esetében biográfiát nem írunk, mert jó pár oldalt betöltenének az események. Így hát csak néhány fontosabb történés és gondolat került lejegyzésre. Három csodálatos évet követően 1995 decemberében egy botrányos koncertet követően feloszlott a The Shitheads [Keti-ének, Laca-gitár, Kakukk-dobok, Ági-basszusgitár]. Még sok mondani való volt/van, és a zenélés iránti vágy sem csillapodott, így 1996 tavaszán a régi zenészekkel [Laca-gitár, Kakukk-dobok, Ági-basszusgitár] és új énekessel [Kinga] megalakult a tHE sNOBS. 
A név ösztönösen jött és csak hosszú éveket követően tudatosodott, hogy a Shitheads utolsó számában már megfogalmazódott és kijelölésre került az út. A punk elvesztette a kezdeti értelmét és már ez is csak egy nosztalgia est, mint ami ellen harcolt. Az underground is kitermelte a maga sablonjait, a nagy öregjeit, a példaképeket, a saját sznob világát. Ezért magától érthető volt egy tükör felállítása és ennek fenntartása a mai napig. 
Ági kivételével az alapító tagok már '96-ban lecserélődtek. Kinga [ő alapította és vitte a Nyápic kiadót] kiköltözött Franciaországba, Kakukk hónapokra korházba került, míg Laca életének irányítását átvették a drogok [a rengeteget küzdelem ellenére 2000. februárjában elhunyt]. Őt váltotta és lett a zenekar oszlopos tagja Vityka. A hosszú évek alatt sok embert emésztett fel a banda életvitele és megalkuvást nem tűrő, töretlen kiállása.
A lényeg, hogy létezünk, vannak gondolataink, és folyamatos mozgásban vagyunk. A sZNOBOK, hasonlóan a Szarfejűekhez, mindig is több volt egy zenekarnál és ennek egyenes következménye, hogy 2000. augusztusában a Barackcával közösen életre hívta a nemArt Független Zenei Szövetséget. 2004 májusában kiválva a nemArt-ból az eredeti gondolatok mentén, létre jön az x-art projekt, amiben több sZNOB is részt vesz. 2004 nyarától 2008 februárjáig Márti-ének, Menyus-gitár, Vityka-gitár, Lufi-dobok, Ági[Aggi]-basszusgitár a felállás, amit a legerősebb emberi kapcsolatok és aktivitás jellemez. 
2007. szeptemberében előbb kisegítésre érkezik Tibi a főnök [dobok], hogy állandó tagként megragadjon. 2008. januárjában Márti még felénekli a Jönnek az ovódások albumot, majd Prágába költözik. Helyére két lány érkezik [Kata-Féényóóc és Orsi], hogy egy új fejezett kezdődjön a zenekar életében. Vagy mégsem? =;o)) Márti ismét itthon (a Vasmacskában tetovál) és Katával ketten kiáltják a viágba gondolatainkat, érzéseinket. 2009 végén Kata színészi pálya komolyabbra fordult, ezért Márti újra egyedül tolmácsolja gondolatainkat.
2011-ben Márti újra külföldön próbált szerencsét(Dániában, majd Németországban), így újra énekesnő nélkül maradtunk.Mártit Gyöngyi helyettesítette majd másfél évig.
2013-tól Ildi (ex-Trottel) lett a zenekar énekesnője.
2013. júnistól BP lett a gitárosunk.
2014-től BP-t Jack váltotta a gitár mögött.
„Az ember olyan börtönbe zárt fogolyhoz hasonlít, aki azt hiszi, hogy szabad, mert jogában áll a börtönőrök választásán leadni a szavazatát.” [Tolsztoj]

C.A.F.B.:
A zenekar egyik alapítója, Greg 1990 nyarán ismerkedett meg Szita Misivel a Fekete Lyukban. Egy alkalommal valahogy szóba került a zenélés, és néhány nappal később már el is kezdtek "zajongani", a szomszédok nagy örömére. Néhány hét múlva dobosként csatlakozott hozzájuk Mike egyik haverja, Hermecz Dubi, aki eredetileg gitáros volt egy metálcsapatban (Nechrofight?). Így hárman végre elkezdhették a próbálgatást. Az első próbán merült fel névként a C.F.B., ebből aztán a második próbára C.A.F.B. lett. Egy hónap alatt összehoztak egy kb. 7 dalból álló repertoárt, amivel az első koncertre készültek. A dalok közt volt a Csepregi Éva, fogd be a szád!, az Éjjeliőr, stb. A Hülye Alig1 nevű zenekarral 1991. április 28-án volt a C.A.F.B. első nyilvános fellépése Szentendrén. A dobost közben Ima váltotta fel, aki előtte a Hülye Alig1 dobosa volt. 
1991 augusztusától szinte minden hónapban adtak koncertet a Fekete Lyukban. A fellépéseket D. Kiss Gábor menedzserként szervezte. 1992 márciusában megszületett az "UTCASTÍLUS" című demo 16 dallal, mely 1999-ig nem került kereskedelmi forgalomba. 1993-ra zenéjük erősen a hardcore metálosabb irányába fordult, ami elsősorban a D.R.I. és a Suicidial Tendencies zenekarok rájuk gyakorolt hatásának volt köszönhető. Dalaik komplexebbek lettek, amiben jelentős szerepe volt Imának, aki nagyon szerette az effajta összetett dalokat. D. Kiss Gábor 1993-ban összehozta a csapatot a Trottel Records-szal, akik lejöttek pár bulira megnézni a zenekart, majd 1993 nyarán meg is kötötték velük a lemezszerződést. Augusztusban stúdióba vonultak és ősszel megjelent, a "NE BÍZZ SENKIBEN!" című első hivatalos album. Erről a lemezről a Trottel két dalt (Rémálom, B.R.F.K.) fel is tett az ugyancsak 1993-as keltezésű "Pajtás Daloljunk IV." című Magyar Underground válogatásra. 
1994 februárjában Greget bevitték katonának, sem próbálni, sem koncertezni nem tudtak. Ima összejött a Tudósok nevű alternatív formációval, de emellett a Balaton és a Batu Karmen nevű zenekarokat is erősítette. Greg egyik szabadsága alkalmával zajlott a búcsúkoncert, ahol a Vírus 63 játszott velük. 1995-ben, már a zenekar feloszlása után, kiadtak egy 1992-ben a Fekete Lyukban ,a Tankcsapda vendégeként rögzített koncertfelvételt, "Koncert 1992 (archív)" címmel.Miután Greg leszerelt, megpróbálta újra összehozni a C.A.F.B.-t, de nem sikerült. Egy ideiglenesen összeállt C.A.F.B.-vel 1996 nyarán felléptek az Almássy téren, az angol UK SUBS vendégeként. Épp ekkor vált ki a Fixa Ideából Urban Laca (dobos) és Süti (basszusgitáros), akikkel újra megalakult a ma ismert felállású C.A.F.B. Az első próbára Süti lehozta Zozót is, aki attól a naptól kezdve a csapat billentyűse lett. Megpróbáltak másképp dolgozni, mint előtte. Másfél hónap múlva turnéra indultak új szerzeményeikkel, és meg sem álltak következő év júliusáig, amikor úgy gondolták, elég érettek egy demo felvételére a Reaktor Stúdióban (Petőfi Csarnok), ahol Németh Gábor (Bikini) vezényletével elkezdték a felvételeket. Egy alkalommal bejött a Premier Art Records igazgatója, akinek láthatóan megtetszett az anyag. A kiadóval való szerződést követően demo helyett nagylemez lett a dologból, "ZANZA" címmel. A lemezről elég sok dal vált ismerté, az ENGEDJ BE című számról nagy költségvetésű klip készül, amelyet az angol MTV is többször lead műsorában. 
1998 nyarán elkezdődtek a problémák a bandán belül, ami főleg Greg drogproblémáinak volt köszönhető. Nemsokára összeállt egy kis válogatásalbum, amely egy koncertfelvételt és néhány régi demót tartalmazott, és "KLUBBANG!" címmel jelent meg. Zozó a második cd album felvételei elején kilépett a C.A.F.B.-ből. 1999 márciusában a "MINDEN-HATÓ" című lemez felvételeit már hárman kezdték meg a Németh Gábor stúdiójában, ám a kiadó vezetője szerint "az anyag, túl kemény, sok a zúzás". Szerződésbontás következett, de pár héten belül a Hammer Records kiadó megjelentette (Ez 2001-ben extra kiadásban is kijött). Greg a felvételek után Amerikába költözött. Sütiék folytatták a C.A.F.B.-t, új tagok után kezdtek nézni. Időközben csináltak még egy klipet az "ÁLOMGYÁR" című számhoz, mely a szerény költségvetés ellenére egész jól sikerült. Több hónapos vajúdás után aztán Lukács Zsolt lett az új basszusgitáros, mivel Süti gitárra váltott. A C.A.F.B. folytatta a turnézást (a MÁK zenekarral), majd 2000-ben rögzített egy demofelvételt. 2000 decemberében, miután Greg távmunkában közreműködött az előkészületeknél, felvettek egy új lemezt "SUBKONTAKT" címmel, mely 2001 márciusában jelent meg. Közben Mike, az egykori alapítótag tragikus halála rázta meg a zenekar tagjait és a barátokat, aki 2001 tavaszán hunyt el. 
A 2001 kora őszen a csapat 7 új számot rögzített, majd ezeket fiókba dobta. A C.A.F.B. "elcsendesült" közel két évre. (Csak pár koncert jelentette, hogy a zenekar nem oszlott fel). Süti, Laca és a MÁK mikrofonosa, Oroszi Iván a SOKOL 403 nevű formációval, Luki a SuckerPunch és a Hollywood Rose, Szakácsi Greg pedig a 1ST STORY JUMPER (ma SLEDGEBACK) és az IDOL THREATS nevű amerikai formációkkal töltötte idejét. 2004 elejére azért lassan megíródott. A lemez címe NAÍV?, amin főleg GREG szerzeményei hallhatók. A zenekar Lukács Zsolti másik zenekara miatt (Hollywood Rose) ritkábban lépett fel, de akkor sikerült egy állandó helyettest találni Boshy (Boskó György) személyében, aki megmozgatta egy kicsit a zenekart. Ekkor készül el a végre a NŐ VAGY? CSAK NŐ... című klip. Ezen klip érdekessége, hogy egy kísérleti csoportosulás (CAFB és Busa Pisti, DJ. Ozon) közös produkciója. Ez a projekt öt számot rögzít a Musicland stúdió-ban - AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK című EP, amiből később kettő is látható a Youtube-n (BUDAPEST, AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK). Ezenközben a szólógitáros posztot Kova vállalta a MÁK zenekarból. Boshy nevéhez fűződik még a 91-S NYÁR, a DIKTÁTOR és a BRFK megfilmesítése is. 2007 nyarán zenekari súrlódások miatt új basszusgitáros érkezett Szitás Tibi személyében, aki pimaszul fiatal egy 15 éves zenekar életében. Saját bevallása szerint a CAFB-t meghallva kezdett el zenélni!!! Ezután a 97-es formációban már játszó Horniák Zoli is visszatért az együttesbe, és ezzel visszajött az a billentyűsökkel díszített hangzás is, ami a Zanzán hallható először. 2009-ben elkészítik az ország első undergound feldolgozás lemezét: "SZENNYHULLÁM? AVAGY ERRE POGÓZOTT APÁD IS......", ahol még Kova és Laca is aktívan közreműködött. A lemez a 70-80-as évek meghatározó underground zenekarainak számaiból válogat, persze CAFB stílusban. Időközben Kova is lemorzsolódik, mert a saját pályának íve nem egyezik a CAFB-ével. (...bár az párhuzamosok a végtelenben találkoznak!!!) 
2010 elején még egy öt számos EP-t készítenek: CSILLAG-JEGY címmel, ezeket a számokat még Laca dobolta fel, aztán külföldre távozott. Ez év szeptemberétől Szepesi Máté vette át a dobok mögött Laca helyét. Az első magyar punk split albumot már így négyen (Süti, Tibi, Zozo, Matti) veszik fel 2011 tavaszán, ahol a másik két banda az Elit Osztag és az Utolsó Alkalom. 
2012 februárja újabb mérföldkő a zenekar és a hazai punk zenekarok életében, hiszen először jelenik meg olyan splitalbum Amerikában, ahol egy magyar punkrock csapat is szerepel hat számmal. ("3 OF A KIND ") 2012-ben csatlakozott Mogyorósi István (Mogyi) együtteshez. Végre egy megfelelő ember a szólógitárosi posztra, a megfelelő tudással és alázattal. Ezzel ismét újabb pozitív energiák érkeztek a csapatba, aminek eredmény képpen megszületett a VÁNDORCIRKUSZ című EP (2013). Mogyi nem csak a zenekar "újratuningolásába" szállt be, hanem a koncertek szervezésben is fontos szerepet vállal.

The DIY - Do It Yourself zenekar:
A banda történetét érdemes korszakokra bontani, annál is inkább, mivel több kevesebb megszakítással működött a csapat. Sajnos az emberi és zenei nézeteltérések mindig beleszóltak a csapat életébe. 
Az eredeti ( Tihanyi - Kis - Lehner - Sipos ) felállás, volt (talán) eddig a legeredményesebb. A zenekar összes demója, számtalan koncert Budapesten és vidéken is egyaránt, meg egy album a "Szép Dolgok" kapcsolódik ehhez a felálláshoz. 
Szerencsére rengeteg koncertet tudott akkoriban bonyolítani a banda az ország számos nagyvárosában. Persze nem minden volt olyan szép, mint a banda fogadtatása országszerte... Mire nekilát a csapat, a második album dalainak, addigra teljesen eltávolodik egymástól a zenekar és a basszusgitáros. Eleinte zenei ( Töki dallamosabb zenét akar, az énekes pedig egyre nyersebbet és szókimondóbbat... ) problémák adódnak, majd később kiéleződnek a személyi ellentétek is a zenekaron belül.
Miután a basszeros elhagyta a zenekart, onnantól gyakorlatilag vándoroltak az emberek a csapatban...
Ezen poszton szinte kéthavonta cserélődtek az emberek. Egy-két bulit tudott adni és egy kislemezt még így is fel tudott venni a zenekar. Aztán megérkezett a bandába Pólinger Tamás, majd a Tomi távozása után Bokor Andris. 
2001-ben ebben a felállásban "szünt meg" a D.I.Y.. ( Külön érdekesség, hogy ekkorra már a Lacika helyett a Koller Sanyi ült a dobok mögött, aki később a Shitpump kötelékébe távozott egy tehetségkutató és egy kaposvári buli után, majd később a Foul Side frontembere lett, sajnos ez a zenekar is kérészéletűvé vált a nagy magyar underground színtéren... ) 2001 végén az volt a zenekar "utolsó" koncertje ebben a felállásban...
2005 nyarának végén a D.I.Y. újra össze áll Koxnak és Kizsonak köszönhetően. A két eredeti tag mellé Kamarás Dávid, dobos és Kiss Imre ( ex-Kivételes Állapot ), basszusgitáros csatlakozik. Azután, az Imi pár koncert, néhány új dal, sok próba és néhány hisztivel kevert vita után kilépett a zenekarból. Igazándiból nem is zenei, hanem inkább emberi nézeteltérések okozták a problémákat (szokás szerint!).
Végül is előbb a Kox, majd az Imi távozása és a Kox visszatérése után Kizso keveredik a basszerosi posztra, így trióvá avanzsál a zenekar... Az eredeti terv szerint egy másodgitáros is helyet kapott volna a Do It-ban, de leginkább az Ő hanyagsága miatt megmaradt a banda triónak, mivel nem járt sem próbákra, sem koncertekre. 
2006 novemberéig teljesen megmarad, és jó néhány koncertet bonyolít le ez a felállás. Majd ezután a Kox váratlanul ismét kilép a zenekarból és a saját magánéletére koncentrál. Később összetrombitálja a régebbi bandatagokat és pár cimboráját, így megszületik a saját zenekara: a Holtjáték, ez pedig (némi tagcserék után,) a Kox n' Roll nevet kapja. 
2009 tavaszán, éppen a visszatérésen dolgozgató Shitpump próbatermében feltűnik a 'Pumpa basszeros Doma baráti köre, akik nem mellékesen együtt zenélgetnek egy név nélküli formácíóban. Ismét felmerül a gondolat, hogy mi lenne ha... Sajnos egyenlőre nem történik semmi, hiszen egyéb más problémákat kell megoldani a 'Pumpa háza tájékán. 
Végül is ez hozza össze ismét a Do It-ot, hogy elkezdjen gyakorolni egy olyan koncertre, amit a Shitpump majdnem lemondani kényszerül. Az utolsó utáni pillanatban a koncert előtt a Kox ismét kiszáll a D.I.Y.-ból (mondván, hogy a Kox N' Roll fontosabb a számára), helyére pedig a fent említett baráti körből Jány Miklós kerül. 2010 vége felé a teszthalott zenekar megint éledezni kezd, mivel néhány koncert és a Kox N' Roll ideiglenes szüneteltetése ismét az eredeti gitáros felbukkanását eredményezi, de addigra már mindenki szétszéled a bandából. 
Így némi "rábeszélés" és a Hisztéria dobos Csányi Péter csatlakozása után, megint Kizso keveredik a basszeros posztjára.
2011-ben egy nagyobb országos körúton vesz részt a zenekar különféle bandák társaságában. A "Te kinél punkolsz?!" elnevezésű sorozat nagyjából nyáron, a Free Feszt-en és a Félresöpört fesztiválon ér véget. 
2012-es évben nemigen koncertezik a banda. I. 36-órás Pogó Fesztiválon lép fel utoljára a "Kox, Kizso, Csányi" féle felállás.
Év végén a Shitpump tagság egy speciális felállás keretein belül, a DTG dobosát is bevéve ebbe a formációba, begyakorolja a zenekar néhány nótáját és ad három koncertet "The D.I.Y. Special Edition" néven. (Ez a speckó felállás lép fel 2013-ban a II. 36-órás Pogó Fesztiválon is!)
2013 októberében ismét feltámad a zenekar, de most az énekes és a speciális felállás dobosa mellé két új tag kerül a zenekarba, Kereszty Dániel, mint gitáros, és Scognamiglio Mattia Endre Enzo, mint basszusgitáros. A zenekar ezzel a felállással összepróbál egy koncertprogramot, majd nekilát az új lemez felvételének...

Gumicsizma:
A Gumicsizma Punk Zenekar 2010-ben alakult Budapesten veterán zenészekből, azóta folyamatosan koncerteznek és tavaly év elején megjelent egy 3 számos maxi cd-jük két saját nótával és az Exploited Dead Cities dalának magyarosított verziójával.. Koncerteken a GPZ számok mellett sok feldolgozást (Exploited, Ramones, Sex Pistols, Republic, Auróra, stb.) is játszanak. Jópofa koncepció, hogy nevükhöz méltóan gumicsellóban nyomatják végig a koncerteket.

Nincsenek megjegyzések: