Volt pofánk rákérdezni - UTÓPIA





A 2015-ös év elég zűrösre sikeredett az UtópiA zenekar számára, de idén friss felállással és újult erővel nyomulnak, valamint napokon belül érkezik a Sosem adom fel című 4 számos EP is. A közelmúlt eseményeiről és az új anyagról Vida Gerivel ejtettünk pár szót.


Elég hosszú ideig nem lehetett rólatok hallani, mi történt veletek az elmúlt évben?

Hát hol is kezdjem... 2014-ben még rendben volt minden, 2015-ben jöttek a változások, egyre több lett a konfliktus, volt, hogy emiatt megszakadtak a próbák, a koncertek száma is visszaesett, és jóformán klikkesedés volt zenekaron belül... 2015 szeptemberében aztán Kuki közölte, hogy nem szeretné folytatni, rögtön utána Vlado is kilépett. az első ötlet egy régi barátunk Alex volt. A váltás aztán a kezdeti nehézségeket leszámítva nagyon jót tett a zenekarnak, kb. úgy tudnám jellemezni, mikor újraindítod a számítógépet, meg kell várnod még betölt és utána pöpecül megy minden. Zeneileg is nagyon jól egymásra hangolódtunk, hosszú idő után már új számokat is összeraktunk. az eddigi két koncert is nagyon jól sikerült vele. 2016 márciusában elmentünk stúdiózni, és mivel olyan számokat vettünk fel, amit még a régi felállásban alkottunk, ezért a kalsszikus (Kuki, Vlado, Ádám, Csabu, Geri) felállásban vettük fel a dalokat, 4 számot tartalmaz, ezekből van olyan is ami már 2-3 éves, van ami tavalyi.



Mesélj még valamit a rövidesen megjelenő új lemezetekről!

Szerintünk érezhetően sokat fejlődtünk zeneileg... a szövegek is mások, sokkal átgondoltabbak és komolyabbak szerintem,de ez csak a mi véleményünk, mindenki hallgassa meg és döntse el magában.Főleg gyorsabb darálós számok kaptak rajta helyet, egy kis hc beütéssel. Kissé zúzósabb mint az első, lassú számokat most nem is tartalmaz, a bejátszásokat leszámítva az összes pörgős. A Sosem adom fel címet kapta, mert a 4 közül szerintünk ez kiváltképp jól sikerült. Az albumborítót egy barátnőnk tervezte.
És még akkor arról pár szót, ez egyfajta "végkielégítés" volt Kukitó és Vladotól, hogy úgymond besegítettek, illetve hát mégiscsak ők rakták össze anno a számok felét és mivel korábban nem jött össze a stúdió, ezért aztán most megkérdeztük őket és mindketten benne voltak egy utolsó közös programban, ami jelen esetben a stúdió volt.



Mindegyik dal az előző anyag óta keletkezett? Jó pár régi szám nem került fel még lemezre, ezek kiestek a rostán és inkább ezután az újakra koncentráltok?

A Szabad akarok lenni és a Büntess c. számok zenéje még az UtópiA megalakulása előtt megvolt, még Chain Reaction-os nóták (Csabu, Kuki és Vlado előző zenekara) erre a két dalra már csak a szövegeket írtam meg én, ill. előbbire a szólót rakta rá Ádám smile hangulatjel A Sosem adom fel és a Kábítószerelem pedig az első album után íródott. Maradtak még régebbi számok, ezeket koncerteken még nyomjuk, aztán ha úgy alakul valószinű egy nagyobb albumon helyet kapnak majd. smile hangulatjel



Amikor jó hangosítást kaptatok 5-ös felállásban két gitárral nagyon jól szóltatok, terveztek-e esetleg még egy gitárost bevenni?

Mostanában nem, úgy vagyunk vele, hogy elsősorban inkább emberileg legyen meg jól az összhang és nem nagyon ismerünk senkit, aki bepasszolna ebbe a "quatrumvirátusba"

Milyen volt az első nagy buli az új felállással ami a Nem Pop fanzine party-n mutatkozott be a nagyérdemű közönség előtt?

Nagyon pozitív, pogoztak is végig, voltak kisebb hibák, de ezek alig észrevehetőek voltak, Alex is nagyon pozitívan állt a dolgokhoz, nagyon jól nyomta ahhoz képest hogy első bulija volt.

Hol lehet veletek találkozni a közeljövőben?

Május 14-én, szombaton a VI. Punkmaratonon lépünk fel, mi nyitjuk a nagyszínpadot, azután pedig június 18-án Esztergomban a Kulacs kocsmában lépünk fel a Linx előtt.


UtópiA facebook oldal

UtópiA interjú 2014-ből

smile hangulatjel
smile hangulatjelFőleg gyorsabb darálós számok kaptak rajta helyet, egy kis hc beütéssel. Kissé zúzósabb mint az első, lassú számokat most nem is tartalmaz, a bejátszásokat leszámítva az összes pörgős. smile hangulatjel

Nincsenek megjegyzések: