Meghallgattuk - D.T.G. - Megdugnám a miniszter lányát (2012.)

"A 2006-ban alakult budapesti D.T.G (Destroy The Government) zenekar első hivatalos anyaga nemrégiben jelent meg, sikeresen ötvözik a gyors hagyományos punkzenét a slágeresebb kaliforniai zenékkel." Ezzel a kísérőszöveggel tette letölthetővé a Karanténzóna blog a zenekar első albumát.
Persze azért bele is hallgattunk a lemezbe.

A cédé frappáns borítóval van ellátva, egy kedves kis rajz, ami éppen egy nemi aktust ábrázol. Egy tarajos punkot, aki feltehetőleg éppen egyik miniszter lányát keféli. Nincs túl spirázva, ahogy maguk a dalok sem...
A lemezt a lejátszóba pakolva egy kissé kásás hangzást hallhatunk. Mondjuk én itthon elég rendesen rátolom a basszust is, úgy hogy ez annyira nem zavar, csak akkor, amikor a gitár és az ének együtt szólnak. A zene tényleg nincs annyira túlbonyolítva. Egyszerű, időnként, gyors kőpunk témák (amikről egy-két helyen simán az Auróra ugrott be, bocs fiúk!), dallamos énekkel és refrénnel ötvözve. Beugorhatna az is, hogy az eladhatóságra, közönséggyarapításra törekszik a brigád, de maradjunk annyiban, hogy így írták meg a dalokat. A szövegek ellenben jók, nagyon jók. A napi élet problémáit, iszákosságot, csajos témákat, kocsmapolitikát dolgoznak fel, kellő punk életérzéssel, és ironiával megfogalmazva. A pontatlanságot, a hamiskás hangokat, meg a néhol érthetetlen éneket (túl sűrűre lett véve a szövegelés, már már hadarós az egész), meg sem említem, mert feledteti mindezt a dalok hangulata... Főleg a "Hét nap hét éjjel" kiemelkedő nóta, illetve még ütős a "Belehugyoznék a pápa szájába". Nem véletlenül ezek a dalok a zenekar legnagyobb slágerei, eddigi pályafutásuk során!
Bátran ajánlom azoknak akik szeretik a dallamosabb punk zenét!
(chelios)
Az album letölthető innen!

Nincsenek megjegyzések: