Tudjuk, hogy már kurvára unjátok de: amit tudni illik a 36 órás fesztiválról és a fellépőkről! II. rész

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 36 órás fesztivál február 14-16. között a Nem Pop Közösség szervezésében. Az elmúlt két év tapasztalatai alapján ismét egy remek hangulatú megmozdulásnak lehetünk részesei. Változás a fesztivállal kapcsolatban,hogy idén a Zúzda Rockkertben kerül megrendezésre,ugyanis a Viper Room már kicsinyek bizonyult. A jegyár az egész fesztivál alatt 900 magyar forint lesz és ha ez nem lenne elég a rendezvény ideje alatt italakciók is lesznek (pl.: 250 Ft a korsónyi fröccs) valamint jobbnál jobb zenekarok húzzák a talpalávalót péntek este 18.00-tól vasárnap reggel 6:00-ig. Te meddig bírod?

Interjú a főszervezővel

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál. Könnyebben, rutinosabban megy a szervezkedés vagy olyan mintha először csinálnád? 

Jóri Feri: Sokkal kevésbé vagyok ideges miatta, hiszen tudom, hogy megint jó bulit tudunk összehozni, megint olcsón, és a sok jó ember kis helyen is elfér szabály helyett végre egy nagyobb helyen lehetünk.
Természetesen izgulok, feszült vagyok, mint az állat, idejét nem tudom, mikor mentem el cimborákkal sörözni, kiengedni a gőzt.
Nem kevés melóval jár, de megéri. Fáradtabb vagyok mint valaha... XD

Ugyanaz a szervezőbrigád mint az elmúlt 2 évben? 

Jóri Feri: Sajnos változtak a dolgok a Nem Pop Közösségen belül is, igazából veszettül passzívak lettünk. Próbáljuk visszanyerni a lendületet, dehát csak döcögnek a dolgok.
Én két részre osztom a bulikat mindig: szervezés és lebonyolítás.
A szervezést nagyrészt én csinálom, de sokan segítenek benne, pl Frank Andris (Raf987 Photo), Kiss Norbert (Pazar), viszont a lebonyolítás már több embert kívánó feladat!
A helyszínen kell egy hangtechniikus-csoportot vezető egyén, egy ember, aki a jegyszedésért, jegyszedőkért felel, egy személy, aki a fotósokat-kamerásokat koordinálja, és egy kis mitugrász, aki fel alá pattog a helyen, és tartja a kontaktot a biztonsági szolgálat, a pult, a kassza, a szinpad, a backstage és a hangtech pult között. Ez szoktam lenni én.
Ebből leszűrhető, hogy mekkora csapatmunka az egész, és hogy hány ember áldozatos munkáját követeli meg!

Idén a Zúzda Rockkertben lesz az esemény. Hogy esett erre a választás?

 Jóri Feri: Több okból is ide jöttünk. Reményeink szerint sokkal többen jönnek idén a fesztre, mint eddig valaha, tehát kellett egy olyan hely, aminek az infrastruktúrája elbírja az ilyen terhelést, tehát a pult elég hosszú, van hely leülni, a backstage mérete megfelelő legyen, stb.
Persze egyéb megfontolások is közrejátszottak, hiszen itt van teljes hangosításhoz felszerelés, amit így nem nekünk kell innen-onnan beszereznünk.
És nem hátrány, hogy közel a Kelenföldi pályaudvar.

Mi alapján esett ezekre a zenekarokra a választás? 

Jóri Feri: Igazából nem szoktunk agyalni sokat a zenekarokon, akik hirtelen eszünkbe jutnak, emiatt maradt ki pl egy nagy személyes kedvencvem, az Utolsó Alkalom, akiket akármennyre is imádok, túl későn villant be a nevük, (ezúttal is elnézést miatta).
Persze vannak olyan zenekarok, akiket direkt rekunk olyan időpontba, amilyenbe, pl a Roles and Rules, akiknem a zenéje nagyon megfogott, és szeretném, hogy meghallgassák az emberek őket, hiszen nem kell 25 évesnek lennie egy zenekarnak ahhoz, hogy beledöngöljön a földbe.

Idén is két külföldi zenekar lesz, a Pervy Pissheads tavaly is jó bulit nyomott, hogy fogadták az idei invite-ot? A másik zenekar a Molesta lesz. Ők hogy kerültek a képbe? 

Jóri Feri: Pervy Pissheads? :D
Azóta jártunk Náluk Graz-ban, és igencsak össze sikerült haverkodni, szóval várják, hogy újra ide jöhessenek, és újra megtapasztalhassák, milyen is a igazi "fungarian" élet.
A Molesta nagyon mókásan került a képbe. Írtak, hogy bocs, alapból jönnénk egy haverunkhoz, meg lenéznénk a fesztre is. Nem játszhatunk? :D
Csak a gitárok repülőtéri díjját kérik el, mert annyival lenne drágább az útjuk. Izgatottan várják a bulijukat, szóval a záró zenekaron nem maradni szívtelenség:D

Hogy áll a jegyfoglalás?  

Jóri Feri: Finoman szólva? :D Csehül. Nagyon kevés jegyet tetettek félre, így nem nagyon merünk merch cuccokat csináltatni, hiszen az a mi zsebünkből megy, előre.
Nem merek költeni addig, amig nem tudom, hogy visszajön, főleg úgy, hogy a hónap végén a vajas pirítós a gourmet vacsora.
Szóval ha van kedvetek segíteni, akkor az adótok 1 %ával... na jó, marhulok, ha jöttök, foglaljatok jegyet, név, személyi szám, hány jegy kell, írjátok össze, és dobjátok el erre a címre: nempopkoncert@gmail.com

Idén is lesz rekordkísérlet?

 Jóri Feri: Minden 36os rekordkisérlet.
Állóképesség, és hogy az idegrendszerem meddig bírja (tavaly csak a 3. zenekar után akartam lefújni a bulit, és hazamenni, szóval azt kell megdöntenem :)


Mire számítasz az idei 36 óra alkalmával? Milyen változások lesznek? Mikre készültök? (merch' pult, akciók, stb.)

 Jóri Feri: A hely piaakciókkal kedveskedik, pl a 2-2es fröccs 250 lesz a komplett feszten, de készülnek nap közbeni akciókkal is.
A merch pultról sokat nem tudok, leadtam ugyanis ZT-nek ezt a lehetőséget, így az ő merch-csomagja lesz lent. Minőségi termékek, érdemes átnyálazni majd a kínálatot.
Lesznek kis meglepik, de ez derüljön majd ki ott. :D Amúgy én nem számítok már semmire, csak remélek. Remélem, hogy sokan leszünk, és hogy olyan békésen, családias nyugalomban zúzzuk szét egymást pogóban, mint tavaly :D


Néhány zenekart kérdeztünk a fesztiválról:

Fegyelmező Részleg
/képünkön a Fegyelmező Részleg zenekar néhány rajongója látható/


Mire számítotok a 36 óra pogóval kapcsolatban?(hangulat,népességszám,stb.) 


Fegyelmező Részleg: Pénteken leszünk, kb. 300 ember, amit saccolok a bulira. Jó hangulat, de nagyon sok ro***t részeg, tuskó, beba**ott ember.

Assimilation: Szerintünk a hangulat f...a lesz, mint tavaly, és a népesség nőni fog, bár mondjuk tavaly a reggeli órákba is már éledeztek az emberek, de majd most többen lesznek. Úgy érzem/hiszem most k***a jó a felhozatal (sajnos a tavalyi reggeli fellépés miatt sok zenekart nem tudtunk meglesni…) A helyszínről sajnos nem tudok nyilatkozni, mert még nem jártam ott, de ha megtudok úgy állni a színpadon, hogy kiegyenesedés közbe nem verem be a fejemet a falba akkor már jobb lesz.
Punkie


Punkie: Az elmúlt két 36 órás számunkra remekül és emlékezetesre sikerült, olyannyira, hogy a tavalyi 36 órás fényképeket külön albumba szedtük, jelezvén, hogy ez nem hétköznapi buli. Idén is nagyon jó bulira számítunk, főleg mert kevesebb koncertünk volt mostanában és ez még jobban lázba hoz minket.

Térkövön Sült Lángos: Mire számítunk?! Hangulat tuti,hogy meg lesz. Reménykedünk benne, hogy ez és a lelkesedés a 30.óra körül nem fog elfogyni mikor kb. mi leszünk. Népesség ,hát nem tudunk mire alapozni,de ennyi visszajelzés és érdekeltség után tuti a pár száz spártai pogós emberke a feszten. Szervezés eddig jeles,sőt dicséretes,a klubról nekünk csak pozitív élményeink vannak,jó hely,nagy hely és mikor legutóbb voltunk a sör is teljesen baráti áron volt,szóval barátságos hangulatos zúzós pogós pörgős eseményre számítunk!
Fit Fat


FitFat+Surf Truckerz: Kinyíló tudathasadásos jókedv, részünkről 20-30 érdeklődő alapból.

aPunk halott: Ünnepelünk, mulatunk, szórakozunk, evés-ivás. Jók a programok. Minden jó. Csak sok a kö***g.
IIIper2


III/2 együttes: Reméljük lesznek legalább annyian mint eddig.

102-es hadosztály: Hát nem tudjuk, mivel a 4 egész jó időpontnak tűnik, mindenki piás lesz és vagy lesznek sokan vagy nem, reméljük, hogy lesznek páran azért. Mi is megpróbálunk több embert elcsábítani ... a hangulat is egész jónak ígérkezik szerintem.
Flatband


FlatBand: Electrocore zenét játszunk, ami kicsit eltér a fesztiválon megszokott punk stílustól, de ettől függetlenül nagyon jó bulira készülünk, tavaly is élveztük, már nagyon várjuk. Reméljük, sok új embert ismerünk meg a fesztivál során.


Készültök valami extrával a bulira? Fegyelmező Részleg: Egyelőre nem találtunk ki semmi extrát…esetleg viszünk zenekaros pólót,sálat, ha van valami merch pult vagy distro – oda beadnánk. Csak ne mi áruljuk, mert abból csak a kalamajka van.

Assimilation: A meglepetés az lesz hogy nem lesz meglepetés.

Punkie: Terveink szerint készülünk új számmal, és természetesen a régi számainkat is próbáljuk megturbózni, szinte a szó szoros értelemben...csak figyeljetek!
TSL


Térkövön Sült Lángos: Aki ismer minket tudja,hogy mindig van valami extra, még ha nem is egy lángoló színpad effekt (bár meglehetne oldani könnyen) ,szóval valami biztosan lesz. Ez nálunk bevált dolog,ha olyan hűűű de nagy egetrobbantószétverőtépőromboló nem is,de a trollság és az ökörködés az megy majd ezerrel!Legutóbb csajokat hívtunk a színpadra táncolni,még a srácok letolt gatyában pogóztak,lehet ez most fordítva lesz, majd eldől !

Fit Fat + Surf Truckerz: Jóri Feri, a szervező szakácsinas besegít a párizsi Sophie-nak, Surf Truckerz alatt esetleg élő kamionszimulátoros videójátékos vetélkedő.

aPunk halott: A majális a szeretet ünnepe.

III/2 együttes: Mulatás lesz meg esetleg két újabb nóta.
102-es Hadosztály


102-es hadosztály: Én személy szerint készülnék ez még megbeszélés tárgyát képezi majd, de nem kell nagy dologra gondolni, ha minden sikerül akkor elég nagy poén lesz , ha nem akkor is elég f***a bulit készülünk csapni.

Flatband: A ’Polar//Bipolar’ után, most dolgozunk a következő Ep -nken, amit a No Silence Stúdióban fogunk felvenni, és arról a lemezről játszunk majd pár számot. Gondolkodunk azon, hogy játsszuk-e majd a ’Nem Tetszik A Rendszer című’ feldolgozásunkat, mert sokan kérték, hogy vegyük elő a fesztiválra. Pár hónapja játszottunk a Zúzdában és akkor megkértek minket, hogy legközelebb kevesebb dologra másszunk fel, úgy hogy most ezt kicsit visszább fogjuk, de pótoljuk mással. Hogy mivel, az a koncerten kiderül.


Hangulat karbantartó italok nagymértékű fogyasztása jellemző lesz e az est folyamán Rátok? Ha igen, mi a favorit? Fegyelmező Részleg: Általában hamar érkezünk, sokáig maradunk, jól beba**unk.
Kedvenc: sör, pálinka, unicum-szilva, gin+tonic (ha nem drága)

Assimilation: Természetesen italt is fogunk fogyasztani nagy mennyiségben. A favorit a sör és a bor, ja meg a rövid italok.

Punkie: Természetesen az irgalmatlan mennyiségű sör mellet " etil, metil egyre megy"...
Surf Truckerz


Fit Fat + Surf Truckerz: Inkább kevesebb, de finomabb bor, sör, némi ásványvíz meg kávé az éberségre, összesen 6-an vagyunk a két zenekarban.

Térkövön Sült Lángos: Nem merem azt írni,hogy nem, mert nekünk hosszú esténk lesz és vigyázni kell az alakunkra,eddig úgy néz ki 2 koncertünk lesz 1 este alatt 80 km különbséggel ,szóval a 36-os előtt kicsit hangolunk a fehérvári bulinkon,aztán nálatok pedig K.O. lesz a csapat az tuti. Az mindig örök kérdés,hogy koncert előtt,közben vagy utána!?De majd kiderül!:) A Favorit természetesen a sör végtelen mennyiségben!Meg a víz...másnap,másnaposan.
apunk halott


aPunk halott: Este? Nem valószínű, hogy várunk addig. A favoritunk pedig az amire meghívnak!

III/2 együttes: Én a szokásos boromat fogom vedelni, a többiek meg esetleg sört.

FlatBand: A zenekarban minden tag Straight Edge, úgyhogy az almalénél durvábbat nem nagyon fogunk inni. Koncert előtt és után preferáljuk a Green Tea-t, koncert közben pedig a langyos vizet.
Pavlichenko


Pavlichenko: Jó buli lesz. Le******k hányan lesznek, az extra az lesz, hogy nem ba***nk be nagyon koncert előtt és megpróbáljuk eljátszani a saját számainkat és az este folyamán addig iszunk amíg tudunk mozogni. Ja és mindent megiszunk, de főleg sört.

(Forrás: rockerek.hu)

Nincsenek megjegyzések: