Punkie - Ki a f..z az anál pápa?



A Punkie-val már készítettünk egy interjút másfél évvel ezelőtt, de mivel fontos események történtek a csapat háza táján így ismét előtérbe kerültek. A zenekar dolgairól Kero mesélt nekünk.






Kolera: Elég sok víz lefolyt a Dunán a legutóbbi interjú óta, ahogy látom a legfontosabb történés az volt, hogy végre megszületett az első teljes hosszúságú anyagotok. Mesélj arról valamit, hogy jött ez össze, mióta tervezitek, miért vártatok vele ennyit? Hol és hogyan születtek a felvételek?

Kero: Most se terveztünk ennyi számot feljátszani, de aki ismer minket az látja, hogy a lemezen vannak régi sőőt régesrégi számok is. Egyszerű volt a történet, bementünk a stúdióba, és a kötelezőket amit terveztünk feljátszottuk, majd Feri akiről később úgy is szó lesz, mondta, hogy ő feljátszaná pluszba ezt és ezt és ezt, természetesen az ő agymenése szerint, és szerintem be is vált. Mindig próbálunk a számokon újítani, és ha kell újra felvenni :) Egyébként a lemezről még annyit, hogy a dobok felvételét leszámítva abbszolut saját erőből és saját technikából csináltunk. Szerintem ez a jövőbe is így lesz. Azért is tudunk régi számokra is időt szakítani, mert kevésbé ketyeg az órabér



Kolera: Egy nagyon fontos kérdés, hogy tényleg ki, vagy mi a fasz az, hogy anál pápa?

Kero: A story publikus része, hogy egy zenekar jó ismerőse, és rajongója az illető, akire ráragasztottuk ezt a nevet. Aztán ez annyira kinőtte magát, hogy lemez lett belőle, az már csak plusz, hogy megírtunk a Jézus görbe fasza című eposzt :) csak, hogy dukáljon valamihez. 



Kolera: Ahogy látom, nem volt cél, hogy csak vadiúj dalok legyenek, a régi nagy koncertkedvenceket rápakoltátok azért. A lemez összetétele előre meghatározott volt? Voltak olyan dalok amiket félretettetek későbbre?

Kero: A nagy részét megbeszéltük előre, nem ott találtuk ki, de pl. a Kőbánya homeless újrafelvétele nem volt a pakliban, mint ahogy a két farkú se, csak próbán olyan ökörségeket újításokat találtunk ki, hogy nem hagyhattuk ki a lemezről. Akinek meg a régi tetszik annak nesze bazdmeg ott van oszt hallgassa. :) De már elöljáróba annyi, hogy lesz a legújabb lemezen is majd újravett nóta :) Dalokat meg folyamatosan írunk,  mindig van ötlet, amit épp reálisnak látunk azt vesszük fel, ami meg még nem forrta ki magát azon még szépítünk, vagy finomítunk. 



Kolera: Mi a helyzet koncertfronton, merre játszottatok, melyek voltak a legjobb bulik, van valami érdekes sztori ami megosztható?

Kero: Buli rengeteg van, és Ferinek köszönhetően, tudunk folyamatosan koncertezni, de már évek óta szerencsére a Punkie benne van ebben a mostani körben, akiket hívnak koncertezni. Itt-ott, mindenhol hallottak a Punkieról, szóval lehetőségek adottak. De például idén külföldre is kiszimatolunk, oda is visszük az életérzést. A Nempop Underground csoportban én is ( Kero) már valamilyen szinten tag vagyok, Feriről nem is beszélve, ami olyan bulikat termelt ki mint a  mostani Félresöpört (  ami igazából Bezi agyszüleménye) meg hát a 36  órás fesztivál, és ezek még csak a kezdetek. Szóval a Punkie próbál ebben a mostani főleg Punk, Ska, OI,  HC undergroundban részt venni, zeneileg, meg egyénileg is.

Kolera: A december 7-én Szombathelyen rendezendő Sham 69 koncerten ti is vendégeskedtek a Derkovbois társaságában, egy remek alkalom hogy egy vidéki nagyvárosban egy relatív más közegben is megmutathassátok magatokat, hogyan kerültetek be, mivel készültök és mit vártok koncerttől?

Kero: Mikor kb. negyed éve Szombathelyen játszottunk a Konflikttal, akkor az ottani szervező buli után, kérdezte, hogy esetleg lenne-e kedvünk játszani, decemberben a Sham 69 koncerten, mert ő igazából ránk gondolt. Természetesen Feri keze van benne, kicsit a dologban, de akkor is megtiszteltetés, hogy felajánlották a zenekarnak ezt a nagyszerű lehetőséget. Szóval köszönjük a Végállkomásnak. Természetesen lesz Doit tv majd erről is szóval senki nem fog semmiről lemaradni. Addig meg még sok víz lefolyik a Dunán



Kolera: Ismét volt tagcsere, régebben is megesett ez párszor, milyen problémák vannak ilyenkor, nem látszol egy diktátor stílusú embernek.

Kero: Igen, szerencsére  folyamatosan próbálunk újítani, és dolgozni, fejlődni, új számokat csinálni, és a régieket felturbózni. Ehhez olyan partner kell zeneileg, és emberileg aki tényleg teljes mértékben klaffol ehhez szemlélethez, főleg a Punkie életfelfogáshoz. A legfontosabb talán annyi, hogy Jóri Ferenc személyében új dobos van házunk táján, és hát tudjuk új tag kicsit mindig új lendületet hoz magával, hát ez most hatványozottan sikerült. Ferit aki ismeri tudja, hogy elég dinamikus már-már túlzottan is az, szóval az első pár hétben, hónapban a teljes összeszokásról szólt. Szerencsére most találtuk meg azt a közép utat amit ő hozott, és amit a Punkie képvisel zeneileg. A Feri igen néha túl heves és mindent akar,  ami nem feltétlen baj, mert legalább felkavarja az álló vizet. Aztán természetesen szűrünk belőle, ami tényleg reális azt megvalósítjuk. Szóval formálódunk, és csináljuk a dolgunkat. Szerintem Feri is baromira élvezi. Aztán az idő mindent eldönt, de tény , hogy sok dolgot köszönhetünk már most neki. 



Kolera: Hallottam félfüllel, hogy várhatóak meglepetések tőletek, valamit árulj el ezekről, ha nem titkos

Kero: Igen megint csak egy jól sikerült próba közben jött egy agyszüleményünk. Nem szeretném elárulni, de annyit elmondok, hogy a következő utáni lemezhez lesz köthető majd a sztori.  Legyen még meglepetés.Még messze van, addig meg még lesz egy Punkie lemez, és lesz közös split is.

Kolera: Mit terveztek még ezen kívül a következő időszakra?

Kero: Mint előbb írtam lesz lemez, és természetesen lesz sok koncert ahol tudunk, és érdemes ott ott leszünk. Lesz split lemez külföldi zenekarral. Illetve kilátogatunk Magyarországon túlra is. De Ferit ismerve, lesz itt még sok fejlemény, szóval érdemes lesz ellátogatni azokra az oldalakra ahol jelen vagyunk. Első forrásunk a facebook: https://www.facebook.com/punkie.zenekar?fref=ts
És egy új oldalon is rajta vagyunk ( bandcamp ), ahol le lehet tölteni az összes régi, és új lemezünket borítóstul mindenestül ( kivitelezésért köszönet KIZSÓNAK)  http://punkie.bandcamp.com/
Köszönet az interjúért a Kolerának.

Nincsenek megjegyzések: